Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2007   #1 (permalink)
muhlis beyğ
ZIPKINCI

muhlis beyğ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

YABAN TV REZALETİ...

Büyük bir hevesle beklediğim Yaban TV kanalı, seyrettiğim 30 dakika içinde beni hayal kırıklığına uğrattı arkadaşlar. Biz zıpkıncıların internet sitelerindeki etik değerlere olan hassaslığımızdan ,koskoca bir TV kanalında eser yoktu. Hayatımda ilk defa ihbarda bulundum. Hayatta en sevmediğim şeyi yaptım. RTÜK internet sitesinden yaptığım ihbar aşağıdadır.

Yaban tv de program aralarında verilen bir jenerikle ilgili ihbardır.
Gerçeği açıklıyoruz! başlığıyla yayınlanan jenerikte yaban hayatını yokeden unsurun devletin iddia ettiği gibi avcılar değil, DSİ (Devlet su işleri) olduğu duyurulmaktadır. Bu konuda bataklık göllerinin DSİ tarafından sulama amaçlı olarak suyu çekilerek kurutulduğu konusu işlenmektedir. Bu durum gerçek bir olguyu yansıtsa bile hazırlanan jenerik eleştiri sınırlarını aşmakta, avcıları temize çıkarmak adına açıkça devlet ve ordu düşmanlığı içeren siyasi fikirlere yer verilmektedir. Örneğin, devletin hem DSİ kanalıyla doğal yaşamı katledip hem de avcıları suçlaması garip bir şekilde 28 şubata benzetilmektedir. 28 şubatta da şeriat bahane edilerek yapılan uygulama ile bankaların hortumlandığı iddia edilmektedir.
Etik değerlere tüm kanallardan daha fazla uyması gereken avcılıkla ilgili bu kanalın tam tersine sorumsuzca devlet ve ordu düşmanlığı yaparak açıkça şeriat propagandası yapması bir yurttaş olarak beni derinden üzmüştür. Üstelik adı geçen kanalda avcılıkla ilgili yapılan programlarda da aynı pervasızca tutum görülmektedir. Örneğin 3 ocak akşam kuşağında gösterilen ve bir bayan avcı ile yapılan röportaj ve av görüntülerinin yer aldığı programın bir bölümünde ayı avının Türkiye de serbest olduğu konusunda bir belirsizlik yaratılmış ve bu konuda sonradan düzeltme yapılmamıştır. Yapılan söyleşide avcılığın tepki görmemesi gerektiği, çünkü zaten dünyanın tek hakiminin artık insan olduğu ve bu durumda hayvanların her türlü avlanmasının doğal görülmesi gerektiği şeklinde garip düşünceler ortaya konulmuş bu esnada yaylım avcı ateşi altında sağa sola kaçışan hayvan sürüleri görüntüye verilmiştir.
Amatör olarak zıpkınla balık avı yapan bir mühendisim. Etik değerlerin ve avcılıkla ilgili sirkülerlerin ışığında yayın yapması gerekirken böylesine sorumsuzca yayın hayatına başlıyan Yaban TV kanalını,yayın ilkelerine uymadığını düşündüğüm için RTÜK ün değerlendirmesi istemiyle bildiriyorum. Sadece yarım saat seyrettiğim ve bu durumlarla karşılaştığım bu kanalın yayınlarının incelenmesi için ayrıca tarım ve köy işleri bakanlığına, genel kurmay başkanlığına ve cumhuriyet savcılığına şifahen bildirmek gerekmektedir. Konuyla ilgili işleminizin ya da değerlendirmenizin elektronik posta ile tarafıma bildirilmesini rica eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Bahadır Özdemir