Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-12-2006   #4 (permalink)
Bülent Yuvacan
ZIPKINCI

"Amatör olarak balık avcılığını kontrol altına almak" denince İbrahim haklı olarak isyan etmiş ama tabi ki sert olmuş.. Birikimin etkisi heralde..

bence Amatörlükten çıkan av metotları denetlenmeli ve etkin ceza sistemi ile caydırıcılık sağlanmalı.. Yapanın yanına kar kaldığı sürece "huylu huyundan vazgeçmez"...

başlıca iki unsur var...

1 balıkların satışını engellemek.. (restoranları tezgahları denetleyici kişileri harakete geçirmek.. Arz' kesmek..)

2 zıpkın satışının şarta bağlanması... Açalım..

Elimizde gayet tehlikeli bir silah tutuyoruz aslında.. Kurulu bir vaziyette iken küçük yaşta bir çocuğun elinde üstelik karada görmek istermiydiniz?.. Yada her halinden sakarlığı ve acemiliği okunan bir avcı ile dalmak, çevresinde bulunmak?..

Cevabınız hayır ise bazı tedbirler alınmalı.. Eğitim şart..

1 belirli bir yaş altındaki kişilere satılamamalı..
2 Eğitim sertifikası (ehliyet) olmayanlara satılmamalı yoksa malzemesine el konulmalı...
3 Eğitimde ABC dahil öncelik sağlığa verilmeli ve ekipmanın nasıl kullanılması gerektiği av metotları ve özellikleri "standart" olarak anlatılmalı.. Balığın denizdeki kum kadar çok olmadığı bir popülasyonu olduğunu en önemlisi avcı olmayı vurgulamalı..

Hepimiz çevre bilincine sahip koruyucu olmalı ve fahri müfettiş gibi davranıp yasaların işletilmesine vesile olmalıyız...

hiçbir denetim kendi iç denetimimizden etkin olamaz... İçimizdeki çürük elmaları seçip çıkarmadıkça tüm sandığın çürümesini izlememiz çürük elmanın suçu değil bizim suçumuzdur..

Aklıma gelenler bunlar..

saygılar..
hastalık yapan bir oyun..
Bülent Yuvacan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla